WYKSZTAŁCENIE:
2000 – 2005: Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie
kierunek: Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
Specjalizacja: systemy HACCP
Tytuł: inżynier
1996 -2000: Technikum Gastronomiczne im. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie
Tytuł: Technik Technologii Żywienia
DOŚWIADCZENIE ZAWODOWE:
04.2015 – do chwili obecnej
SALA BANKIETOWA AIDA
Szef kuchni, własna działalność, prowadzenie szkoleń, współpraca z firmami eventowymi, pokazy kulinarne
03.2004 – 03.2015
Hotel Golden Tulip (Kyriad Prestige)
Zastępca Szefa Kuchni, Szef Kuchni
Zakres obowiązków:
opracowywanie i wdrażanie nowych menu dań restauracyjnych oraz bankietowych
organizacja i przeprowadzanie szkoleń dla pracowników hotelu z zakresu przygotowywania i serwowania nowych dań
przygotowanie i organizacja prezentacji nowych dań dla zarządu sieci hotelowej
obliczanie kosztów produkcji (food cost)
nadzór nad funkcjonowaniem systemu HACCP
organizacja pracy na kuchni i podległego zespołu
Akia agencja iwentowa (08.2011 –10.2014 )
-współpraca w zakresie organizacji imprez, pokazy gotowania (np. najszybszy dzień na ziemi, współpraca z Wasa i Barilla)
Hotel Olimpic w Ustroniu (03.2011 – 07.2014)
Konsultant ds. Gastronomii
Zakres obowiązków:
opracowywanie i wdrażanie nowych menu dań restauracyjnych oraz bankietowych
organizacja i przeprowadzanie szkoleń dla pracowników hotelu z zakresu przygotowywania i serwowania nowych dań
przygotowanie i organizacja prezentacji nowych dań dla zarządu
- obliczanie kosztów produkcji (food cost)
2007 – 2010
Catering Braci Wiśniewskich
05.2004 – 10.2004
Restauracja O’C WHITE’S, restauracja CONCH HOUSE ( USA ) – kucharz
10.2001 – 03.2004
Hotel Ibis Ostrobramska – kucharz
07.2000 – 02.2001
Restauracja Smooth Jazz Caffe – kucharz
Dodatkowe umiejętności:
- członek Euro Toques Polska, członek komisji weryfikacyjnej
- szkolenie z zakresu kuchni francuskiej w Paryżu
- cykliczne uczestnictwo w szkoleniach Makro HoReCa
- szkolenie z zakresu systemu Bezpieczeństwa Żywności HACCP organizowanych przez firmę Silliker
- doświadczenie w organizowaniu imprez masowych