Doświadczenie zawodowe:
od 2003r. do dzisiaj właściciel Restauracja „Leśny Dworek”
Lucyna Haluch ul. Węgierska 41, 38-300 Gorlice
- Trener wykładowca w Krakowie; Praktyczna nauka zawodu dla 3 uczennic w zawodzie kucharz w okresie 3 lat dla uczniów 2014-2017r
- 12.03 – 10.04.2018r. Trener „Kurs Kuchnie Śwata” dla Starostwo Powiatowe w Wadowicach
- 20.03.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
- 06.02.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
- 29.01.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
- 31.01.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
- Trener „Kucharz I stopnia z elementami cukiernictwa” dla Fundacji Regionalnej Agencji Promocji i Zatrudnienia
- Trener „Kurs kucharski II stopień” dla Corso Cafe Ewa Golińska
- Trener „Kurs podnoszący kwalifikacje sztuki kulinarnej, potwierdzający do pracy w gastronomii” dla Corso Cafe Ewa Golińska
- 01.12 – 03.12.2017 Trener „ Kurs dietetyki” dla Corso Cafe Ewa Golińska
- 04.01.2017r.-28.02.2017 Trener Stowarzyszenie Kulturalno Oświatowe w Ropicy Rolskiej prowadzenie warsztatów carvingu oraz warsztatów kulinarnych
- 13-16.02.2017r. Trener Kurs „Styl angielski – podstawy” dla Restauracja – Pub
„Piwnica na Starówce”
- 26.06- 07.07.2017r. Trener „Kurs podnoszący kwalifikacje sztuki kulinarnej, potwierdzający przygotowanie do pracy w gastronomii” dla Instytutu Turystki w Krakowie
- 20.03.2017 – 25.04.2017 Trener „Pomoc kuchenna z projektowaniem zbilansowanej diety za pomocą narzędzi IT” dla „Humaneo” Nowy Sącz
- 18.07 – 22.07.2016 Trener Szkolenie „Kuchnie świata – kurs podstawowy z elementami carvingu i cukiernictwa” dla Gastro Art. Renata Rybacka
- 08.08 – 12.08.2016 Trener Szkolenie „Kuchnie świata – kurs podstawowy z elementami carvingu i cukiernictwa” dla Gastro Art. Renata Rybacka
- 01.08.2015 – 31.12.2015 Trener prowadzenie warsztatów carvingu i warsztatów kulinarnych dla Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego Wsi Ropica Polska
- 2015r. Trener Kurs gastronomiczny dla Koła Gospodyń Wiejskich w Dominikowicach
- 08-12.2015 r. Trener Warsztaty carvingu orz warsztaty kulinarne KUCHNIE ŚWIATA dla Stowarzyszenia Kulturalno- Oświatowego Wsi Ropica Polska.
- Styczeń – wrzesień 2014r. Trener warsztaty carvingu 10 godzin dla 50 kobiet Stowarzyszenie Kulturalno-Oświatowe Wsi Ropica Polska
- 01.01.2014-30.11.2017 Trener prowadzenie kursu carving dla Gastro Art Renata Rybacka Łaskarzew
- 2013r.Trener Kurs carvingu I i II dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Bieczu.
- 2013r.Trener Kurs carvingu I i II dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Bobowej
- 2012r.Trener Kurs carvingu I i II stopień dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Gorlicach
Kwalifikacje:
2004r. Kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu
1991r. Mistrz kucharz – garmażer
1982r. Technik ogrodnik Szkoła Ogrodnicza w Tarnowie
Inne kursy oraz szkolenia:
- Certyfikat ukończenia szkolenia „ Nowoczesne techniki dekorowania tortów” Dekoracje karmelowe
- Certyfikat nr #000054 z dnia 21.01.2017 r. Akademii Dietetyka „ Od prawidłowej diagnozy po skuteczny plan dietetyczny”,
- Kurs carvingu nr 173/C/2013 dnia 10.08.2013 r. III stopnia
- Kurs carvingu nr 400/2011 z dnia 27.10.2011 r. II stopnia
- Kurs carvingu nr 308/2011 z dnia 14.04.2011 r. I stopnia
- Certyfikat ukończenia szkolenia baristycznego z dnia 09.12.2010 r. I stopnia
- Certyfikat ukończenia szkolenia „ Wiosna z czekoladą” z dnia 08.04.2006 r.
- Certyfikat ukończenia szkolenia „ Dekoracje tortów w stylu angielskim” dla początkujących z dnia 16.06.2005 r.
- Certyfikat ukończenia szkolenia „ Dekoracje tortów w stylu angielskim” dla zaawansowanych z dnia 27.10.2005
Umiejętności :
– prowadzenie szkoleń i warsztatów
– obsługa komputera
– umiejętności interpersonalne
-organizacja pracy
– wykonywanie czekolad i pralinek