Lucyna Haluch

Doświadczenie zawodowe:

od 2003r.  do dzisiaj właściciel Restauracja „Leśny Dworek”

Lucyna Haluch ul. Węgierska 41, 38-300 Gorlice

  •  Trener wykładowca w Krakowie;  Praktyczna nauka zawodu dla 3  uczennic w zawodzie kucharz w okresie 3 lat dla uczniów 2014-2017r
  • 12.03 – 10.04.2018r. Trener „Kurs Kuchnie Śwata” dla Starostwo Powiatowe w Wadowicach
  • 20.03.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
  • 06.02.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
  • 29.01.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
  • 31.01.2018 Trener warsztatów pn. „Czekolada i praliny- ręczny wyrób”
  •  Trener „Kucharz I stopnia z elementami cukiernictwa” dla Fundacji Regionalnej Agencji Promocji i Zatrudnienia
  • Trener „Kurs kucharski II stopień” dla Corso Cafe Ewa Golińska
  • Trener „Kurs podnoszący kwalifikacje sztuki kulinarnej, potwierdzający  do pracy w gastronomii” dla Corso Cafe Ewa Golińska
  • 01.12 – 03.12.2017 Trener „ Kurs dietetyki” dla Corso Cafe Ewa Golińska
  • 04.01.2017r.-28.02.2017 Trener Stowarzyszenie Kulturalno Oświatowe w Ropicy Rolskiej prowadzenie warsztatów carvingu oraz warsztatów kulinarnych
  • 13-16.02.2017r.  Trener  Kurs „Styl angielski – podstawy”  dla Restauracja – Pub

„Piwnica na Starówce”

  • 26.06- 07.07.2017r. Trener  „Kurs podnoszący kwalifikacje sztuki kulinarnej, potwierdzający  przygotowanie do pracy w gastronomii” dla Instytutu Turystki w Krakowie
  • 20.03.2017 – 25.04.2017  Trener „Pomoc kuchenna z projektowaniem zbilansowanej diety za pomocą narzędzi IT” dla „Humaneo” Nowy Sącz
  • 18.07 – 22.07.2016 Trener Szkolenie „Kuchnie świata – kurs podstawowy z elementami carvingu i cukiernictwa” dla Gastro Art. Renata Rybacka
  • 08.08 – 12.08.2016 Trener Szkolenie „Kuchnie świata – kurs podstawowy z elementami carvingu i cukiernictwa” dla Gastro Art. Renata Rybacka
  • 01.08.2015 – 31.12.2015 Trener prowadzenie warsztatów carvingu i warsztatów kulinarnych   dla Stowarzyszenia Kulturalno-Oświatowego Wsi Ropica Polska
  • 2015r. Trener Kurs gastronomiczny dla Koła Gospodyń Wiejskich w Dominikowicach
  • 08-12.2015 r. Trener Warsztaty carvingu orz warsztaty kulinarne KUCHNIE ŚWIATA dla Stowarzyszenia Kulturalno- Oświatowego Wsi Ropica Polska.
  • Styczeń – wrzesień 2014r. Trener warsztaty carvingu 10 godzin dla 50 kobiet Stowarzyszenie Kulturalno-Oświatowe Wsi Ropica Polska
  • 01.01.2014-30.11.2017 Trener prowadzenie kursu carving dla Gastro Art Renata Rybacka Łaskarzew
  • 2013r.Trener Kurs carvingu I i II dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Bieczu.
  • 2013r.Trener Kurs carvingu I i II dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Bobowej
  • 2012r.Trener Kurs carvingu I i II stopień dla uczniów Zespołu Szkół Zawodowych w Gorlicach        

Kwalifikacje:

2004r. Kurs pedagogiczny dla instruktorów praktycznej nauki zawodu

1991r. Mistrz kucharz – garmażer

1982r. Technik ogrodnik Szkoła Ogrodnicza w Tarnowie

Inne kursy oraz szkolenia:

  • Certyfikat ukończenia szkolenia „ Nowoczesne techniki dekorowania tortów” Dekoracje karmelowe
  • Certyfikat  nr #000054 z dnia 21.01.2017 r. Akademii Dietetyka „ Od prawidłowej diagnozy po skuteczny plan dietetyczny”,
  • Kurs carvingu nr 173/C/2013 dnia 10.08.2013 r.  III stopnia
  • Kurs carvingu nr 400/2011 z dnia 27.10.2011 r. II stopnia
  • Kurs carvingu nr 308/2011 z dnia 14.04.2011 r. I stopnia
  • Certyfikat ukończenia szkolenia baristycznego z dnia 09.12.2010 r. I stopnia
  • Certyfikat ukończenia szkolenia „ Wiosna z czekoladą” z dnia 08.04.2006 r.
  • Certyfikat ukończenia szkolenia „ Dekoracje tortów w stylu angielskim” dla początkujących z dnia 16.06.2005 r.
  • Certyfikat ukończenia szkolenia „ Dekoracje tortów w stylu angielskim” dla zaawansowanych z dnia 27.10.2005

Umiejętności :

– prowadzenie szkoleń i warsztatów

– obsługa komputera

– umiejętności interpersonalne

-organizacja pracy

– wykonywanie czekolad i pralinek