Jesteśmy Fundacją Wiedza Umiejętność Rozwój w Gorlicach o numerze RIS 2.12/00144/2017 i zajmujemy się organizacją szkoleń, kursów i warsztatów z zakresu turystyki (gastronomii, hotelarstwa, cukiernictwa). Jesteśmy instytucją certyfikującą zarejestrowaną w systemie ZSK i posiadamy dwa uprawnienia do certyfikowania kwalifikacji „Przygotowanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia” oraz „Serwis napojów mieszanych i alkoholi”.
Swoją ofertę edukacyjną kierujemy do uczniów szkół średnich i zawodowych oraz osób/słuchaczy zainteresowanych zdobyciem nowych kwalifikacji w pozaszkolnych formach edukacji. Wykorzystujemy nowoczesne technologie w edukacji szkolonej, zapewniając niezbędne materiały do uczestnictwa w kursie. W naszych zasobach posiadamy salę konferencyjną do 30 osób oraz salę szkoleniową wyposażoną w ekran projekcyjny oraz monitor interaktywny do przeprowadzania kursów i warsztatów z zakresu prowadzonej działalności.
Zapewniamy wykwalifikowaną kadrę trenerów – praktyków z bogatym doświadczeniem. Zakres programowy, czasowy oraz formę zajęć każdorazowo ustalamy indywidualnie z klientem tworząc programy szkoleniowe optymalnie dopasowane do potrzeb szkolonej grupy.
Po przeprowadzonym kursie wystawiamy dla każdego uczestnika zaświadczenie i certyfikat potwierdzający uczestnictwo w kursie oraz nabycie nowych kompetencji. Nasze usługi opierają się na najważniejszej wiedzy teoretycznej oraz przede wszystkim na praktycznej nauce zawodu, która umożliwia każdemu uczestnikowi osobiście zaangażować się w zajęciach praktycznych. Po wcześniejszym uzgodnieniu za dodatkową opłatą uczestnicy kursu mogą skorzystać z przerwy kawowej i lunchu serwowanego na miejscu.
Organizowane kursy i warsztaty
- kurs barmański,
- kurs kelnerski,
- kurs sommelier,
- kurs barista z elementami Latte Art.,
- kurs kucharz,
- kurs pomoc kuchenna,
- kurs wędzenia,
- kurs kuchnie świata,
- kurs kuchnia molekularna,
- kurs kuchnia orientalna,
- kurs carvingu,
- kurs cukierniczy,
- kurs monoporcje,
- kurs obsługi kas fiskalnych,
- kurs obsługi systemów rezerwacji turystycznej i informacji turystycznej.
- warsztaty wędzenia w borniaku: mięs, ryb oraz serów
- warsztaty gastronomiczne,
- warsztaty cukiernicze w tym:
- warsztaty ręcznej produkcji pralin i czekolady,
- warsztaty wyrobów z karmelu,
- warsztaty pieczenia i dekorowania pierników, pączków,
- warsztaty carvingu.
Zakres programowy, czasowy oraz formę zajęć każdorazowo ustalamy indywidualnie z klientem tworząc programy szkoleniowe optymalnie dopasowane do potrzeb szkolonej grupy.
Fundacja Wiedza Umiejętność Rozwój od 2020r. jest instytucją certyfikującą i przeprowadza walidację i certyfikację w zakresie kwalifikacji:
1. Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia
Kod kwalifikacji w ZRK: 3C811800022
Kwalifikacja cząstkowa na poziomie trzecim Polskiej Ramy Kwalifikacji
2. Serwis napojów mieszanych i alkoholi (Barman-Blender)
Kod kwalifikacji w ZRK: 4C811900002
Kwalifikacja cząstkowa na poziomie czwartym Polskiej Ramy Kwalifikacji
Zdobycie kwalifikacji jest skierowane do osób działających w branży hotelarsko – gastronomicznej, osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje lub zmienić zawód z uwagi na istniejący popyt na pracowników wysoce wykwalifikowanych.
Zapoznaj się z całą ofertą szkoleniową oraz dokładnym programem kursów – brak wymagań wstępnych dla uczestników
Sprawdź nasze referencje: