Oferta Szkoleniowa

Jesteśmy Fundacją Wiedza Umiejętność Rozwój w Gorlicach o numerze RIS 2.12/00144/2017 i zajmujemy się organizacją szkoleń, kursów i warsztatów z zakresu turystyki (gastronomii, hotelarstwa, cukiernictwa). Jesteśmy instytucją certyfikującą zarejestrowaną w systemie ZSK i posiadamy dwa uprawnienia do certyfikowania kwalifikacji „Przygotowanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia” oraz „Serwis napojów mieszanych i alkoholi”.



Swoją ofertę edukacyjną kierujemy do uczniów szkół średnich i zawodowych oraz osób/słuchaczy zainteresowanych zdobyciem nowych kwalifikacji w pozaszkolnych formach edukacji. Wykorzystujemy nowoczesne technologie w edukacji szkolonej, zapewniając niezbędne materiały do uczestnictwa w kursie. W naszych zasobach posiadamy salę konferencyjną do 30 osób oraz salę szkoleniową wyposażoną w ekran projekcyjny oraz monitor interaktywny do przeprowadzania kursów i warsztatów z zakresu prowadzonej działalności.

Zapewniamy wykwalifikowaną kadrę trenerów – praktyków z bogatym doświadczeniem. Zakres programowy, czasowy oraz formę zajęć każdorazowo ustalamy indywidualnie z klientem tworząc programy szkoleniowe optymalnie dopasowane do potrzeb szkolonej grupy.

Po przeprowadzonym kursie wystawiamy dla każdego uczestnika zaświadczenie i certyfikat potwierdzający uczestnictwo w kursie oraz nabycie nowych kompetencji. Nasze usługi opierają się na najważniejszej wiedzy teoretycznej oraz przede wszystkim na praktycznej nauce zawodu, która umożliwia każdemu uczestnikowi osobiście zaangażować się w zajęciach praktycznych. Po wcześniejszym uzgodnieniu za dodatkową opłatą uczestnicy kursu mogą skorzystać z przerwy kawowej i lunchu serwowanego na miejscu.

Organizowane kursy i warsztaty

  • kurs barmański,
  • kurs kelnerski,
  • kurs sommelier,
  • kurs barista z elementami Latte Art.,
  • kurs kucharz,
  • kurs pomoc kuchenna,
  • kurs wędzenia,
  • kurs kuchnie świata,
  • kurs kuchnia molekularna,
  • kurs kuchnia orientalna,
  • kurs carvingu,
  • kurs cukierniczy,
  • kurs monoporcje,
  • kurs obsługi kas fiskalnych,
  • kurs obsługi systemów rezerwacji turystycznej i informacji turystycznej.
  • warsztaty wędzenia w borniaku: mięs, ryb oraz serów
  • warsztaty gastronomiczne,
  • warsztaty cukiernicze w tym:
  • warsztaty ręcznej produkcji pralin i czekolady,
  • warsztaty wyrobów z karmelu,
  • warsztaty pieczenia i dekorowania pierników, pączków,
  • warsztaty carvingu.

Zakres programowy, czasowy oraz formę zajęć każdorazowo ustalamy indywidualnie z klientem tworząc programy szkoleniowe optymalnie dopasowane do potrzeb szkolonej grupy.

Fundacja Wiedza Umiejętność Rozwój od 2020r. jest instytucją certyfikującą i przeprowadza walidację i certyfikację w zakresie kwalifikacji:

1. Przygotowywanie potraw zgodnie z trendami rynkowymi i zasadami zdrowego żywienia

Kod kwalifikacji w ZRK: 3C811800022
Kwalifikacja cząstkowa na poziomie trzecim Polskiej Ramy Kwalifikacji

2. Serwis napojów mieszanych i alkoholi (Barman-Blender)

Kod kwalifikacji w ZRK: 4C811900002
Kwalifikacja cząstkowa na poziomie czwartym Polskiej Ramy Kwalifikacji

Zdobycie kwalifikacji jest skierowane do osób działających w branży hotelarsko – gastronomicznej, osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje lub zmienić zawód z uwagi na istniejący popyt na pracowników wysoce wykwalifikowanych.

Zapoznaj się z całą ofertą szkoleniową oraz dokładnym programem kursów – brak wymagań wstępnych dla uczestników

Sprawdź nasze referencje: