Marek Rybacki

Wykształcenie

  •  Dyplom mistrzowski w zawodzie kucharz
  • Zespół Szkół Gastronomicznych w Dęblinie


Kwalifikacje i doświadczenie zawodowe

  •  Służba wojskowa – Centrum Prasowe M.O.N.-  kucharz, kelner
  • Restauracja “Rycerska”  w Łaskarzewie – kucharz zmianowy
  • Restauracja “Spartakus” w Warszawie – kucharz zmianowy/szef kuchni
  • Hotel “Hrabski***” w Raszynie Szef kuchni
  • Restauracja & Motel “Delfin” w Mrokowie – Szef kuchni
  •  Australia. Restauracja “The Polish Place” – Szef kuchni
  • Karczma „Nadzieja” k/ Garwolina – Szef kuchni
  • Hotel „Wenecja Palace****” w Michałowicach – Szef kuchni
  •  Restauracja „Oregano” Garwolin – Szef kuchni
  • Hotel „ Borowina***” Konstancin Jeziorna – Szef kuchni
  •  Hotel „ Sulbin ***” Garwolin – Szef Kuchni/ Kierownik gastronomii

Umiejętności i odbyte szkolenia

kurs negocjacji, kurs kuchni molekularnej, kursy HACCP, GHP , GMP i inne kulinarne i kierownicze.

Praktyki kulinarne i szkolenia: Dania, Belgia, Włochy, Tajlandia, Australia

Osiągnięcia nie tylko konkursowe

Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski 2012

Mistrz Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia 2010,

Wice Mistrz i Mistrz Polski w Podawaniu Baraniny 2011 i 2012.

Zwycięzca Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „ Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś 2010.

II i III miejsce podczas dwóch edycji Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego

Festiwal Smaku Gruczno 2009 i 2010, od 2011 współorganizator wydarzenia

Uczestnik Mistrzostw Świata BBQ, Palm, Belgia – 2008

Mistrz Polski w Carvingu 2008

Wice Prezes Stowarzyszenia Carving Team Poland

Wice Prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polski

Wice Prezes Światowej Federacji Kucharzy Aregala – Polska

Od stycznia 2017 roku stała współpraca z fundacją W.U.R w Gorlicach